sábado, noviembre 18, 2006

Habemus Estafa



Des del 1956 la revista francesa France Football otorga el premi de la pilota d'or que reconeix
el millor jugador de l'any a Europa. Enguany aquest prestigios premi se li ha concedit a Fabio Cannavaro, actual capità de la selecció italina i jugador del Reial Madrid.
Abans d'explicar perquè crec que Cannavaro es l'injust guanyador d'aquest trofeig, us explicaré el procediment de l'elecció de l'afortunat:
El guanyador de la pilota d'or surgeix de diverses votacions que fan un grup de seleccionats periodistes de tota Europa, aquí a Espanya, per exemple, només Francesc Aguilar està autoritzat per a la votació.
En total hi ha 50 aspirants que són elegits per la públicació francesa, personalment els noms més destacats de l'edició d'aquest any eren els següents:

- Samuel Eto'o (Campió d'Europa, Campió de la lliga Espanyola, Pixixi de la lliga Espanyola, MVP de la final de la Champions).
- Ronaldinho (Campió d'Europa, Campió de la lliga Espanyola, eliminat a quarts de final en el mundial i actual pilota d'or).
- T. Henry (Finalista de la Champions, Finalista del Mundial i Pixixi de la lliga Inglesa).
- Deco (Campió d'Europa, Campió de la lliga Espanyola, Quart lloc en el mundial).

Tal i com podeu veure, he reduit la xifra de 50 aspirants a tant sols 4. A més, dins d'aquest cuatre no cito a Fabio Cannavaro. Per què?
Fabio Cannavaro és un gran defensa i un gran líder dins el camp i segurament fora, però, quins mèrtis a fet per a guanyar aquest premi?
És cert que ha guanyat el mundial, però cal recordar que al mundial només s'hi juguen 7 partits dels 50 que acostuma a jugar un futbolista d'alt nivell durant tota una temporada. A més, Fabio Cannavaro procedeix d'un club que ha descendit a la SèrieB del Calcio i li han retirat el seu últim scudetto com a causa de comprar partits. A tot això, cal afegir que el rendiment dels defenses no està igual de valorat que els dels davanters ja que la feina defensiva passa mes desapercebuda que la dels golejadors. Així doncs, si deixem de banda el rendiment del mundial, Fabio Cannavaro ha fet menys mèrits que Carles Puyol (que estava en la llista de 50) o que el mateix Deco per a conquerir aquest preciat reconeixement.
No obstant, de ben segur que surtirà gent dient, "és que s'ha de reconèixer la feina dels defenses", i llavors, dic jo, perquè no li ho concedeixen a Maldini?
Ara bé, el que jo em questiono és, perquè , segons aquest grupúscul de seleccionats periodistes, la regularitat al llarg de la temporada no conta? Que més han de fer Deco i Samuel Eto'o per a guanyar la pilota d'or?
En fin, que me'n vaig a continuar un treball que me porta de cap!

No hay comentarios: