domingo, diciembre 17, 2006

F-R-A-C-À-S

Frank Rijkaard: "Ha estado un fracaso personal"

És complicat després de perdre una final d'aquestes característiques animar a la parròquia blaugrana. Avui és un dia rar, on és poden treure moltes conclusions vistes des de diferents punts de vista.
Des de sempre l'home ha tingut dos maneres d'actuar, una basant-se amb els sentiments i una altra amb el pensament, així doncs faré servir aquestes dues formes per a expressar tot el que ha passat avui.
Des d'un punt de vista racional podem dir que el Barça no ha jugat bé, que no ha estat l'equip que meravella a Europa. Qui sap si aquest fet és causat per les baixes, pel jet lag... no ho sabem...Ara bé, esmentant aquestes coses no guanyem res perquè això ho ha vist i ho sap tothom.
Per tant amb aquest "post" em vull centrar més en una part, diguem-li, un poc més oculta.
Els grans equips sorgeixen de grans derrotes (no sempre és pot guanyar i perdent partits importants és on es veuen les carències de l'equip i ajuda a solventar-les) i grans victòries (una vegada és solventen aquest defectes arriben els triomfs).
El Barça és un equip guanyador (per tant és un equip sorgit de les grans victòries) poc acostumat a perdre, un equip sobrat al qual se li ha acusat durant aquesta temporada, de forma injusta crec, de tenir poca ambició.
Aquí volia arribar, a l'ambició. Segons el gran diccionari de la llengua catalana l'ambició és: f 1 Desig desordenat d'aconseguir honors, dignitats, fama, poder o qualsevol cosa que afalaga l'amor propi.
Les derrotes en competicions importants creen l'ambició, les ganes d'una venjança a curt termini, i la derrota d'avui estic convençut que serà un punt d'inflexió per a l'equip blaugrana, i de ben segur que comença un nou Barça. Un Barça amb l'equip al complet i l'orgull ferit.
Ara ja comença el punt de vista més sentimental És un cop fort, però això no s'acaba aquí. Tornarem. I és que aquest Barça, amb l'orgull ferit, tornarà. L'any que bé estarà a les dos finals que ha perdut aquest any, i les guanyarà. És una espina clavada en tots els jugadors i en tots els aficionats, i ens l'hem de treure. Per a fer-ho un objectiu: La Champions. Després del partit contra el Werder Bremen em sembla que ja s'han acabat les ocasions per a eliminar el Barça de la competició europea, comença el nou Barça.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

La derrota ha estat semblan a la de Supercopa contra el Sevilla. El Barça s'ha de plantejar per què ha comès els mateixos errors. Fora i dins el camp.

Francesc Mateu dijo...

Jo crec que és diferent, perquè la final de la Supercopa d'Europa la va guanyar el Sevilla, i la final d'avui la perduda el Barça. Crec que són dos finals diferents.

Anónimo dijo...

visca l'espanyol

Francesc Mateu dijo...

Avanço al meu blog que Cannavaro és el nou FIFA World Player.
Els resultats han estat aquests:

-1. Cannavaro
-2. Zidane
-3. Ronaldinho

Si si, no és una broma...