miércoles, diciembre 06, 2006

Uix quin fred!

Comença el fred i amb ell arriba el Nadal. Cada dia que passa és nota més aquest ambient nadalenc, que per alguns es màgic i especial, i per a uns altres, és simplement un mal de cap.
Dic un mal de cap ja que avui mateix ha sortit als informatius que la gent aprofitarà aquest pont de la constitució per a fer les compres nadalenques. Cada any per aquestes dates i amb motiu de les compres, hi ha una cosa que em deixa sempre molt sorprés: Les dades del consum de Nadal.

"Les famílies espanyoles gastaran uns 900 euros per Nadal, un 36% més que la mitjana europea.
Les llars espanyoles gastaran per Nadal una mitjana de 904 euros, un 6% més que l'any passat. D'aquest import, uns 520 euros aniran destinats a regals, segons un estudi dut a terme per la consultoria Deloitte.El consum dels espanyols per Nadal és un 36% superior al dels europeus, que se situa en 662 euros. No obstant, en nombre de regals per casa, Espanya està per sota de la mitjana europea: enfront dels 10 regals que compraran els espanyols, a Europa s'oferiran entre 11 i 18 regals, segons dades de l'estudi. Només els alemanys regalen menys que els espanyols, amb 9 obsequis per família de mitjana."


Aquestes dades a mi m'espanten. Realment cada família de l'estat espanyol es gastarà 900 euros per Nadal? A més, és curiós que els espanyols, tot i ser els que en teoria més gastem, no som els que regalem més.
Amb tot això m'agradaria que em contestesiu a una pregunta: Ha passat el Nadal a ser una estratègia comercial?

6 comentarios:

Anónimo dijo...

kla ke sii...nadal=gastar diners... esk és una vergonya...vale ke fan molta ulusió però la gent no pensa que després no arribaran a final de més pk s'ho han gastat tot! és bastant penós, la veritat...però wenu, si la gent és feliç així...no s'hi pot fer res franki! jejee jo amb una postaleta em conformo! ;P i amb un parell de petons tmbé! :) wenuuu ke vagi bé el ponttt i aprofita'l per deskansaaar!! un mua frankk! (K)!

PD: no gastis gaire :P!

Anónimo dijo...

Weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis!

Anónimo dijo...

Bé,crec q el nadal es sinonim de malgast de diners,ja q per satisfer les ilusions dels mes petits tenim q gastar amb regals,i joguines.Es tot molt superficial i els nens ja estan molt contaminats amb aquesta nova cultura del nadal...son ells els qui viuen la magia del nadal i crec que tenim q viurels per ells,encara q es excesiva la mitjana de diners...900...son massa.
Però a tots ens agrada rebre regals,no?petits,joves,grans....aixi q l'unic q podm fer es continuar amb el nadal,viurel amb ilusio pr aixo si mirant mes els gastos...:)
Q tinguis un bon pont Franki!!muaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Anónimo dijo...

Bé,

Fa anys que aquestes preguntes se les fa la gent. M'ha fet gràcia saber que gastem més i regalem poc, per què és? que potser comprem car?

Jeje, a mi m'agrada l'esperit nadalenc, les llums de nadal pels carrers (que per cert, la seva evolució donaria per a un treball de recerca), les persones en aquelles cares de vacances i sobretot, el que més m'agrada, és la careta que fan los xiquets menudets quan veuen als reis mags...mira és que me supera...la il·lusió i la màgia s'apodera d'ells.

Bueno, recomanar que no gastem gaire...algo sí...i que als nadals mos ho passem bé...que mos ho mereixem! ale!

Força al Barça, Visca Catalunya i Visca el viscable!

AdIóS!

Mon

Anónimo dijo...

Suposo que som els que més gastem i menys regalem perquè el valor dels regals és més elevat: enlloc de regalar 10 regals de 10 euros, en regalem 8 de 15 euros, no?

Jo diria que tots hem contribuït en fer del Nadal la festa del consum, però crec que no seria un gran problema si no haguéssim deixat de banda la il·lusió que l’acompanyava.

Avui en dia en ja en queda poca, d’il·lusió. I no només l’hem perdut els que som grans, sinó que crec que també l’han perdut els nens. S'han tornat (més) exigents. Ja no hi és l’emoció de obrir el regal en sí, sinó que ara l’emoció és per veure si el que hi ha sota el paper és realment el que vols que sigui, la majoria de vegades regals excessivament cars.

El que donaria per tornar a tenir 7 anys, amb la il·lusió i innocència d'aquells temps, en els que mentre mirava la cavalcada de reis, desviava la mirada cap a la finestra de casa, i veia com les cortines es movien! Recordo haver sigut la persona més feliç del món amb tots els regals que em van fer, fos el que fos, pel simple fet de ser regals. Una llaçada era suficient per despertar l’emoció.

I tot això s’ha perdut. Està clar que encara en queda d'emoció, però no és el que era. Quina llàstima, perquè per molts diners que ens gastem aquest Nadal, ens serà complicat recuperar l’emoció i la il·lusió que hem perdut.

M’agradaria poder recordar quan vaig deixar d’estar il·lusionada pel Nadal, per fer el possible per no deixar d’estar-ho mai.

Anónimo dijo...

Hola nois. Estic totalment d'acord en que el Nadal s'ha convertit en una estratègia comercial brutal. Els temps han canviat,i el Nadal també. Ara si no ragales un joc de la play, o un dvd, o un mp3 o un PC, ja no ets guay.

Tot és consumisme, i la màgia del Nadal ha desaparegut. També vui fer una crítica de les típiques llumetes de Nadal. Si, són molt maques, però vosltres sabeu la mà de pasta que arriben a costar???? És impressionant. Milers de nene es moren del gana a l'Àfrica, i naltres aquí gastant milions per posar llumetes als carrers.

En fi, que la nostra és una societat de consum pura i dura, i que és molt difícil canviar-la. Aquella màgia del Nadal que jo tenia quan era petit s'ha perdut, però suposo que amb petits granets de sorra que anem posant podrem canviar alguna cosa. Res més, que vagi molt bé el pont i Bon Nadal.

Per cert, me deixat de dir que el Nadal és igual a €€€€€€€€€.

Pepe