viernes, marzo 02, 2007

impotència

[1653; del ll. impotentia, íd.]
f 1 Qualitat d'impotent. Reduir a la impotència.
2 Manca de capacitat per a fer una cosa.
im_po_tèn_ci_a.

Veus i més veus ressonant dins del meu cap amb una melodia rítmica que fa que no puguis parar de “tatareja” la lletra. Sempre la mateixa cançó. Un disc ratllat que es repeteix dia rere dia independentment del meu estat d’ànim. Casualitat? Potser no. Impotència? Potser si.
Com poder evadir-me i desfer-me d’aquesta cançó, de moment, presenta una resposta nul·la, ineficaç, dolenta. Si durant un temps la melodia para de sonar, repentinament, hi ha quelcom inesperat que reactiva la zona sensible del meu cervell, la cançó es comença a reproduir i suspenc l’examen una altra vegada. Però no ve d’aquí, penso.
Perquè el major problema no resideix amb el fet material de començar de nou amb una taula rassa digna de qualsevol empirista. El problema real es basa amb el sentiment, amb la impotència de veure que, una vegada més, els teus avanços van per terra i no pots fer res per evitar-ho, i a més, no saps si realment estàs fent un esforç debades. Impotència? Potser si.
Com puc explicar-li al meu cor que tota aquella il·lusió viscuda era tan sols un engany? Tan sols un miratge dels molts que és venen qualsevol nit per allà a cada cantonada, a cada poble, a cada bar, en cada mirada...
Llavors, quan arribo a la cima de la desolació, tornen el records i les imatges. El cervell interactua tirant-se pedres sobre si mateix, com si ell i jo no fóssim una sola persona, sinó una falsa unió divorciada i castigada per tantes contradiccions. Consola’t, les llàgrimes mai son envà, sigues positiu, el motor tornarà a arrancar i pujarà les costes més inclinades en primera, patint i sense intentar mirar enrere per no espantar-te amb la cua de memòries que algun dia, potser algun dia quan aprengui a canviar de marxa, podran allunyar-se. Aquell dia podré dir: “Impotència? No gràcies.”

6 comentarios:

amuriaga dijo...

Cuidadín, que això d'impotència pot tenir una doble interpretació..... Jajajaja!

Francesc Mateu dijo...

x aki ja seu juguen tot!

amuriaga dijo...

És rollo allò de "un paso adelante, dos pasos atrás".

La impotència que se sent quan veus que per molt que ho intentes o que per molt que t'esforces, no ets capaç d'aconseguir els teus objectius.

Però suposo que com tot, és qüestió de temps. Temps i persistència. Tu mateix ho dius, "potser algun dia quan aprengui a canviar de marxa".

Les coses s'han de deixar fluir, sense forçar-les, i elles soletes, amb el temps, es van posant al seu lloc.

Deixa que el temps fassi lo que tingue que fer, però sobretot, no deixis de ser persistent.

(No era tant complicat, era qüestió de llegir-ho en ganes i en intenció d'entendre-ho.. xD)

Anónimo dijo...

sincerament no crec que cap esforç sigui amb debades quan vols aconseguir alguna cosa. Encara que després de tot no asoleixis els teus objectius, l'esforç t'haurà ajudat a pujar uns centímetres la costa amunt de la que parles i sobretot t'haurà fet més fort. Sentiràs impotència però quan realment facis realitat el teu somni, el teu cervell i la teva persona es reconciliaran troban l'equilibri perfecte. és l'esperit de la superació.
Tot això me sembla molt filosòfic, però està bé parar-s'hi a pensar de tant en tant!
salud i endavant!

Anónimo dijo...

La veritat és que el fet de sentir-te impoten davant d'una situació és una de les pitjors coses que hi ha, cada vegada que veiem que no podem controlar una cosa, i més si mos importa, ens causa este sentiment, però trobo que tots en algún moment de la nostra visa passem per esta situació i això, el fet de patir per alguna cosa mos fa més forts i tame mos fa aprendre.
Pel moment (ia se que no te servirà de consol) no podràs desfer-te de la "cançoneta", només te desfaràs d'ella quan no penses en desfer-te'n. Tins de dixar que cada cosa transcurrixe de manera natural, no pots forçar olvidar-te d'algo perque no u aconseguiras, ancara que es inevitable proposer-te este objectiu.
Apart una cosa que no tins raó és que no consisteix en no mirà enrere, en tirà endavant com si res hagues passat, no, no és això sinò tot lo contrari, consisteix en poder mira enrere i que quan u faigues i ten recordes d'esta situació no et faigue mal, només així podras continuar endavant sense patir. Lo passat no et ti de fer tamo, perque forma part de la teua història, i u tins de poder recordar i explicar sense tamo.

Animo!!

Anónimo dijo...

oooohhh!!! quin text més maco!!! m'ha agradat molt en serio.
Espero que aquesta impotència desapareixi i viskis més trankil!!!

petonetsss